aA
Viena konservatorių lyderių, parlamentarė Rasa Juknevičienė teigia, kad Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos (NKS) pirmininkas Gediminas Vagnorius "niekada nesidomėjo konservatyvizmu ir neskatino jo".
Spaudos konferencijoje pirmadienį ji stebėjosi, kad G. Vagnorius "staiga tapo ideologijos šalininku politinėje partijoje".

"Labai gaila, tačiau G. Vagnorius niekada nesidomėjo konservatyvizmu ir neskatino jo. Atvirkščiai, buvusios (konservatorių) valdybos gelmėse visada buvo siekiama ištrinti bet kokius centro dešinės politinės jėgos pamatus ir principus", teigė R. Juknevičienė.

Ją taip pat nustebino G. Vagnoriaus Vyriausybėje vidaus reikalų ministru dirbusio Stasio Šedbaro paskyrimas NKS pirmininko pavaduotoju.

Sekmadienį vykusiame steigiamajame partijos suvažiavime pirmininko pavaduotoju išrinktas S. Šedbaras šį postą galės užimti tik tada, kai atsistatydins iš pernai įkurto Aukštesniojo administracinio teismo pirmininko pareigų.

"Tegu ir po to, kai jis atsisakys savo pareigų, bet tai yra precedentas. Tokio precedento dar nebuvo, kai teisėjas yra skiriamas aktyviu partinės institucijos veikėju", kalbėjo ji.

R. Juknevičienė teigė, kad, nors nuosaikieji konservatoriai nėra užsibrėžę tikslo kuo geriau pasirodyti artėjančiuose rikimuose, tačiau sakė įžvelgianti "norą trikdyti rinkėjus", nes bendrame partijų sąraše yra dvi panašaus pavadinimo politinės jėgos (Tėvynės sąjunga - Lietuvos konservatoriai ir Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga - BNS).

"Be aš manau, kad tai rinkėjų neapgaus. Žinoma, jie nedidelį procentą skaičių (rinkėjų balsą) gali pasiimti", sakė parlamentarė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.