aA
Penktadienio rytą skaudi avarija įvyko kelyje Kaunas-Marijampolė, ant viaduko, esančio netoli Mauručių. Susidūrus trims lengviesiems automobiliams, vietoje žuvo vienas žmogus, o dar trys asmenys atsipirko nedideliais sužalojimais bei išgąsčiu.
Avarija
Įvykį tiriančių Kauno rajono kelių policijos pareigūnų teigimu, vairuotojai neįvertino, jog ankstyvą rytą viaduko danga buvo apledėjusi ir kelyje nepasirinko saugaus greičio.

Apie 7.30 val. Marijampolės pusėn važiavęs mažatūris automobilis “Smart” slidžiame kelyje tapo nevaldomas ir atsidūręs priešpriešinėje eismo juostoje rėžėsi į “VW Passat”. Pastarasis nuo smūgio trenkėsi į dar vieną automobilį “Opel Omega”, važiavusį Marijampolės kryptimi.

Avarijos metu žuvo 37 metų “Smart” vairuotojas, kurio neapsaugojo net ir išsiskleidusios oro pagalvės. Iš pradžių į nelaimės vietą kartu su greitosios pagalbos medikais buvo skubiai iškviesti ir ugniagesiai gelbėtojai, kurių pagalbos tikėtasi traukiant vyriškį iš sumaitoto automobilio. Tačiau Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pusiaukelėje buvo sugrąžinti atgal, mat įsitikinta, jog vairuotojas nuo patirtų sužalojimų mirė vietoje.

Avarijoje buvo sužeistas ir “VW Passat” vairuotojas bei keleivis, kuriam sumušta krūtinė. Tik išgąsčiu ir šoku atsipirko “Opel Omega” vairavęs asmuo.

Kelių policijos pareigūnai neabejoja, kad šios nelaimės padariniai nebūtų tokie skaudūs, jeigu vairuotojai būtų atsižvelgę į sudėtingesnes eismo sąlygas. Nors dauguma kelių, net spustelėjus šaltukui, vakar nebuvo slidūs, tačiau viadukai kai kur spėjo apledėti. Avarijos liudytojai pastebėjo, jog praėjus keliolikai minučių po nelaimės ant viaduko pasirodę kelininkai šį kelio ruožą palaistė specialiu skiediniu nuo apledėjimo.