aA
Vadinamąją "naująją politiką" formuojančios jėgos pirmadienį pareiškė, kad politinio dialogo dalimi privalo tapti moralė, dorovė ir atsakomybė. Pasak besiformuojančio bloko lyderių, reikia suteikti rinkėjams galimybę pasirinkti trečiąjį, vidurio kelią, kaip kompromisą tarp dešiniojo ir kairiojo spektro.
Pirmadienį Vilniuje vyko Centro sąjungos (CS), Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų), Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (MKDS) surengta konferencija, kurioje diskutuota apie "naująją politiką".

Minėtosios partijos šią sąvoką pasisavino iš prezidento Valdo Adamkaus metinio pranešimo.

Pasak pirmadienį išplatinto CS, NS, LLS ir MKDS lyderių Romualdo Ozolo, Artūro Paulausko, Rolando Pakso ir Vytauto Bogušio pareiškimo, šis dokumentas turi liudyti Lietuvos žmonėms, "kad politika gali būti atsakinga ir morali".

"Konferencijos dalyviai griežtai sako: moralės ir dorovės normos turi būti atkurtos valstybės valdyme, ekonomikoje, politikoje. Viešumas, sprendimų priėmimo skaidrumas ir atsakomybė - štai trys kertiniai akmenys, kuriais remiantis galima ištiesinti kreivus valstybės pamatus", sakoma pareiškime.

Anot "naujosios politikos" iniciatorių, "politinis susitarimas, kuriuo turi būti grindžiama socialinio kompromiso ieškanti naujoji politika, nepripažįsta agresijos kaip bendravimo būdo".

"Sukompromituotam moralios politikos terminui turi būti sugrąžintas autentiškas skambesys, o moralė, dorovė ir atsakomybė - tapti neatsiejama politinio dialogo dalimi", sakoma pareiškime.

Kaip jau skelbta, CS, NS, LLS ir MKDS vadovai atrado juos vienijančių politinių tikslų ir programinių panašumų, todėl, artėjant spalį numatytiems Seimo rinkimams, sutarė bendradarbiauti.

Partijos ketina Seimo rinkimuose dalyvauti atskirais sąrašais, tačiau neatmeta galimybės bendradarbiauti būsimajame Seime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.