aA
Pasirašytos pirmosios sutartys 2010-aisiais remti lituanistikos ar baltistikos centrus užsienyje ir finansuoti Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo projektus.
Lituanistikos ir baltistikos centrams užsienyje – 203 tūkst. Lt
© A.Didžgalvio nuotr.

Centrams užsienyje ir jų partneriams Lietuvoje šiemet skiriama 203 tūkst. litų iš valstybės biudžeto. Lietuvos lėšos turėtų pasiekti Lenkijos, Estijos, Škotijos, JAV, Vokietijos, Rusijos ir Baltarusijos universitetus.

Šiemet lituanistikos ar baltistikos centrai konkursui pateikė 15 projektų. Projektus vertino švietimo ir mokslo ministro įsakymu sudaryta ekspertų komisija, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Įvertinus pateiktus konkursui projektus, numatyta iš dalies finansuoti vienuolikos užsienio šalių aukštųjų mokyklų lituanistikos ar baltistikos centrų kartu su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis vykdomą projektinę veiklą, skirtą lituanistikos ar baltistikos plėtrai.

Pinigai skirti Jogailaičių universiteto Tarptautinių ir politinių studijų fakultetui Krokuvoje (Lenkija), Varmijos-Mazūrijos universitetui Olštyne (Lenkija), Tartu universiteto Kalbų centrui (Estija), Glazgo universiteto Centrinės ir Rytų Europos studijų katedrai (Škotija/JK), Pasaulio lietuvių bendruomenės Lituanistikos katedrai Ilinojaus universitete Čikagoje (JAV), Frankfurto prie Maino Getės universiteto Lyginamosios kalbotyros institutui (Vokietija), Varšuvos universiteto Polonistikos fakulteto Rytų Azijos lyginamosios kalbotyros ir baltistikos katedros Baltistikos skyriui (Lenkija), Maskvos valstybinio M.V.Lomonosovo universiteto Filologijos fakulteto Baltistikos centrui (Rusija), Gardino J.Kupalos valstybiniam universitetui (Baltarusija).

Lėšos bus skirtos lietuvių kalbos ar baltistikos dėstytojų siuntimui į užsienio centrus, centruose dirbančių lietuvių kalbos dėstytojų kvalifikacijos tobulinimui, aprūpinimui metodine literatūra ir vadovėliais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.