aA
Estijos pasieniečiams įkliuvo keturi Ukrainos piliečiai, mėginę su suklastotais Lietuvos pasais tranzitu patekti į Vakarus. Kaip BNS pranešė Estijos pasienio departamento atstovas spaudai, antradienį Estijos ir Latvijos pasienyje Iklos punkte tikrinant reisu Vilnius-Talinas vykusį autobusą, Estijos pareigūnams pasirodė įtartini trijų moterų lietuviški pasai.
Pasas
Per apklausą paaiškėjo, kad moterys visiškai nekalba lietuviškai, nieko nežino apie jų tariamą "tėvynę". Vėliau moterys prisipažino esančios Ukrainos pilietės, ketinančios per Estiją pakliūti į Didžiąją Britaniją.

Pasai buvo suklastoti perklijuojant nuotraukas.

Estijos pasieniečių pranešimu, taip pat antradienį Talino oro uoste per dokumentų patikrinimą buvo sulaikytas suklastotą lietuvišką pasą pateikęs, į Londoną mėginęs išskristi vyras. Paaiškėjo, kad tai Ukrainos pilietis, į Estiją įvažiavęs teisėtai per Narvos pasienio postą.

Suklastotame lietuviškame pase taip pat buvo perklijuota nuotrauka.

Šeštadienį Latvijos pasieniečiai sulaikė septynis asmenis, bandžiusius įvažiuoti į Latviją su padirbtais lietuviškais pasais. Sulaikytos trys moterys ir keturi vyrai vyko maršrutiniu autobusu Vilnius-Talinas per Saločių-Grenctalės pasienio punktą. Paaiškėjo, kad sulaikytieji buvo Ukrainos piliečiai.

Estijos pasienio departamento pranešimu, šiemet pagausėjo atvejų, kai atvykėliai į šalį pateikia suklastotus Lietuvos pasus. Pernai dėl tokių pažeidimų Pernu pasienio ruože iškeltos 4 baudžiamosios bylos, o šiemet - jau 16 bylų. Iš viso šiemet Estijoje sulaikyti 24 asmenys, mėginę kirsti sieną su suklastotais lietuviškais pasais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.