aA
Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) pasmerkė pastaruosius įvykius Baltarusijoje, kai teismo sprendimu dviems šalies piliečiams buvo įvykdyta mirties bausmė.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
© AFP/Scanpix

"Asamblėja smerkia mirties bausmes Andrejui Žukui ir Vasilijui Juzepčiukui, slapta įvykdytas 2010 metų kovą ir tuo metu, kai Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių komisija pareikalavo atidėti mirties bausmės vykdymą bei palaukti, kol bus išnagrinėtos šios bylos", - sakoma ETPA rezoliucijoje.

Dėl įvykdytų mirties nuosprendžių Asamblėja nusprendė "nutraukti savo veiklą, įskaitant ir aukšto lygio kontaktus tarp ETPA ir Baltarusijos parlamento bei šios respublikos vyriausybės atstovų", skelbiama ETPA rezoliucijoje.

Komentuodamas šį dokumentą žurnalistams, Rusijos delegacijos vadovas Konstantinas Kosačiovas pažymėjo, kad rusų parlamentarai balsavo prieš šį dokumentą.

"Mes nepritariame tokiems skubotiems Asamblėjos sprendimams ir vertinimams. Mes pasisakėme, kad ETPA kontaktai su Baltarusija nebūtų griežtinami", - pabrėžė K.Kosačiovas.

Kartu jis pažymėjo, kad balsuojant dauguma ETPA narių palaikė šią rezoliuciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.