aA
Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys balandžio 27 dieną įteikė pirmuosius Lietuvos pasus, išduotus ambasados Dubline. Pasai įteikti Airijoje gyvenančioms trims seserims Lietuvos pilietėms.
Dubline įteikti pirmieji Lietuvos ambasados išduoti pasai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Įteikdamas pasus, ambasadorius V. Purlys palinkėjo merginoms būti aktyviomis Lietuvos pilietėmis, saugoti ir puoselėti gimtąją kalbą, lietuvių tautos papročius ir tradicijas.

Seserys ir jų tėvai džiaugėsi ne tik gautais pasais, kuriuose juos išdavusi įstaiga nurodyta ambasada Dubline, bet ir labai trumpu laikotarpiu nuo prašymų pakeisti pasą pateikimo iki paso gavimo dienos.

2010 m. kovo mėnesį įsigaliojus naujam dokumentų dėl paso išdavimo ir keitimo pateikimo Lietuvos diplomatinėms atstovybėms ir konsulinėms įstaigoms užsienio valstybėse tvarkos aprašui, ambasadoms sudaryta galimybė vietoje priimti sprendimą dėl paso išdavimo ar keitimo.

Pagal anksčiau galiojusią tvarką dokumentai dėl paso išdavimo ar keitimo buvo diplomatiniu paštu per Užsienio reikalų ministeriją siunčiami Migracijos departamentui, kuris ir spręsdavo dėl paso išdavimo ar keitimo.

Pagrindinis pasikeitusios tvarkos privalumas – pagreitėjęs pasų išdavimo procesas. Anksčiau pilietis, pateikęs ambasadai arba konsulatui prašymą išduoti ar pakeisti pasą, naujo paso laukdavo kelis mėnesius. Dabar pasas išduodamas daug greičiau.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.