aA
Antradienį Seimo pirmininkei Irenai Degutienei įteiktas nepasitikėjimo susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu tekstas. Po juo pasirašė 44 Seimo nariai, atstovaujantys opozicinėms frakcijoms.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Parašus Seimo vadovei įteikė opozicijos lyderis, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis ir Socialdemokratų partijos lyderis, jos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

"Įteiktoje interpeliacijoje E. Masiuliui pateikiamos kelios dešimtys klausimų iš įvairių Susisiekimo ministerijos reguliavimo sferai priklausančių ūkio sričių. Pradedant Lietuvos pašto vadovo įdarbinimu, baigiant pasiūlymais valstybinius kelius perduoti į privačias rankas. Klausimai svarbūs ir aktualūs, o ar į juos ministras atsakys išsamiai ir sąžiningai - bus matyti", - sakė V. Mazuronis.

Pateikti interpeliaciją ministrui gali ne mažiau kaip penktadalis - 29 iš 141 - Seimo narių.

Kaip numato Seimo Statutas, po interpeliacijos įteikimo Seimo pirmininkui, kuris nedelsdamas ją užregistruoja ir perduoda atitinkamam Vyriausybės nariui ir Seimo nariams, nė vienas parašas negali būti atšauktas.

Gavęs interpeliaciją, Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per 2 savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai.

Gavęs atsakymą į interpeliaciją, Seimas sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

Ministras atstatydinamas, jei už tai per slaptą balsavimą balsuoja daugiau kaip pusė - 71 - Seimo narys.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.