aA
Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos nori aktyviai dalyvauti dėstant teisinių žinių pagrindus moksleiviams. Vos per keletą dienų savanoriškai į šį projektą įsitraukė per pusšimtį pedagogų, sakoma Teisingumo ministerijos pranešime spaudai.
Lapkričio pabaigoje Švietimo ir mokslo ministerija, Europos Tarybos Informacijos biuras Vilniuje ir Teisingumo ministerija organizuoja seminarų ciklą bendrojo lavinimo mokyklų mokytojams. Apie tai raštu informavus bendrojo lavinimo mokyklas ir pasiūlius joms dalyvauti šiuose mokymuose vos per porą dienų užsiregistravo pakankamas skaičius dalyvių. Šie mokymai turėtų padėti pedagogams dėstant teisės pagrindus mokyklose.

Seminarų metu mokytojai bus supažindinami su „Street Law“ metodika pagrįstu teisės dėstymu bendrojo lavinimo mokyklose. Bus susipažindinama su siūlomais teisės pamokų modeliais, jų taikymu praktikoje. Seminaruose dalyvaujantys pedagogai bus aprūpinti mokytojo knygomis "Teisė kiekvienam". Teisingumo ministerija prisidės prie papildomo šio vadovėlio tiražo išleidimo. Siekiama, kad ne tik kuo daugiau pedagogų įsitrauktų į teisės pagrindų dėstymą visoje Lietuvoje. Dar šiais metais numatoma mokyklas, aktyviai norinčias įsijungti į teisinio švietimo programos įgyvendinimą, nemokamai aprūpinti ir vadovėliais moksleiviams.

Manoma, jog ši veikla padidins teisinės informacijos prieinamumą visuomenei, skatins pedagogus plačiau dėstyti teisę bendrojo lavinimo mokyklose ir kaip atskirą discipliną, ir kaip integruotą pilietiškumo pagrindų disciplinos dalį. Šviečiant jaunimą teisės klausimais tikimasi sukurti ilgalaikį pagrindą teisinio sąmoningumo ugdymui.

DELFI