aA
Londone darbo netekusį ir girtauti pradėjusį lietuvį pakeliui į Lietuvą ėmė kankinti haliucinacijos. Vyrą teko surakinti, rašo „Lietuvos rytas“. Iš Šiaulių apskrities kilęs 30-metis Alvydas kartu su žmona buvo išvykęs laimės ir darbo ieškoti į Angliją.
Autobuso ratas
Autobuso ratas
© K.Šatūno nuotr.

Moteriai pavyko rasti nuolatinį darbą. Aukštas, sportiškos išvaizdos jos sutuoktinis įsidarbino apsaugininku. Tačiau vyras netrukus buvo atleistas iš darbo.

Alvydą vis labiau slėgė niūri nuotaika, jis ėmė girtauti. Dėl nedarbo išgyvenančio vyriškio pagirios būdavo ypač sunkios. Artimieji sunerimo, kai vyras telefonu jiems pradėjo guostis: „Man labai blogai. Mirštu. Pradėjau bijoti pats savęs“. Alvydo motina ir žmona nusprendė jį gelbėti.

Moterys susitarė su Londone gyvenančiais pažįstamais ir draugais, kad jie Alvydui nupirktų bilietą ir įsodintų į autobusą, vykstantį į Lietuvą.

Kelionė virto košmaru ir aplinkoje nesiorientuojančiam Alvydui, ir kartu su juo važiavusiems žmonėms, ir vairuotojams, rašo „Lietuvos rytas“. Vyriškis ėmė kibti prie bendrakeleivių, jo elgesys darėsi neprognozuojamas. Alvydo motina vairuotojų telefonu maldavo neišleisti jos sūnaus kur nors Europoje, nes pakrikusios psichikos vyras pražūtų.

Autobusas pasiekė Lenkijos ir Lietuvos pasienį. Kalvarijos poste Alvydas staiga iššoko lauk ir puolė bėgti. Pasieniečiai ir Kalvarijos policijos pareigūnai bėglį surado. Paklaikusiu žvilgsniu, išbalęs vyras elgėsi agresyviai. Jis nuolat kalbėjo, kad jį kažkas nori nušauti.

„Surakinome jį antrankiais ir dėl jo paties, ir dėl savo saugumo“, – vėliau aiškino policijos pareigūnai.

Policininkai Alvydą nugabeno į Kalvarijos ligoninę. Medikai nustatė, kad vyras yra blaivus. Jo kišenėje buvo rasta raminamųjų vaistų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.