aA
Vėlų penktadienio vakarą Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio poste sulaikė krovininį vilkiką, kuriuo į Lietuvą iš Baltarusijos mėginta įvežti beveik 8 mln. vienetų rusiškų kontrabandinių cigarečių, rašoma pranešime spaudai.
Sulaikytas ir vilkiko vairuotojas – Lietuvos pilietis V. K.

MKT pareigūnai vilkiką „Renault“, vairuojamą minėto Lietuvos piliečio, sustabdė apie 23 val. vakaro, jau išvažiuojantį iš Medininkų kelio posto. Vairuotojas buvo deklaravęs, jog gabena techninę kalcio sodą, tačiau muitinės kriminalistai atliko detalų krovinio patikrinimą.

Jo metu paaiškėjo, kad visas vilkikas grūste prigrūstas kontrabandinių cigarečių „Saint George“ dėžių, sodos karbonato maišais tebuvo užmaskuotas vilkiko galas. Iš viso rasta 770 dėžių rusiškų cigarečių, kurių rinkos vertė gali siekti apie 400 tūkst. litų.

Kontrabandinių cigarečių krovinys buvo sulaikytas. 48 valandoms sulaikytas ir vilkiko vairuotojas V. K. MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Saint George“ ekvivalentu Lietuvos vidaus rinkoje būtų cigaretės „Kastytis“. Šių cigarečių pakelio maksimali mažmeninė kaina siekia 2,5 lito. Taigi, kontrabandininkams realizavus sulaikytas cigaretes šalies vidaus rinkoje, valstybė būtų netekusi beveik 600 tūkst. litų mokesčių.

Šiemet tai jau trečias itin stambus MKT sulaikytas cigarečių kontrabandos krovinys – rugpjūčio 14 d. dviejuose traukinio vagonuose buvo rastos 787 dėžės, o rugpjūčio 20 d. krovininiame vilkike aptikta 600 dėžių rusiškų kontrabandinių cigarečių.

Iš viso šiemet MKT jau sulaikė 28 mln. vienetų (1 mln. 400 tūkst. pakelių) nelegaliai gabentų cigarečių, kurių rinkos vertė gali siekti virš 2 mln. litų. Tai beveik 10 kartų daugiau nei pernai tuo pat metu sulaikytų cigarečių, skirtų Lietuvos rinkai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.