aA
Prezidentas Rolandas Paksas pirmadienį perskaitys trečiąjį nuo skandalo dėl pasitikėjimo Prezidentūra pradžios pareiškimą ir atsakys į žurnalistų klausimus. Tai po pirmadienį ryte įvykusio prezidento ir jo patarėjų susitikimo BNS sakė prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© EPA-ELTA
Spaudos konferencija Prezidentūroje rengiama 18 val.

Pareiškime, anot atstovo spaudai, prezidentas išdėstys savo poziciją dėl šiuo metu Prezidentūrą krečiančio skandalo dėl įtariamų prezidento aplinkos ryšių su tarptautiniais nusikaltėliais ir ginklų prekiautojais.

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", vėlų penktadienio vakarą iš vizito užsienyje grįžtantį Prezidentą Rolandą Paksą nuo nepatogių Lietuvos žiniasklaidos klausimų išgelbėjo tirštas rūkas virš sostinės. Dėl nepalankių oro sąlygų "Lietuvos avialinijų" reisinis lėktuvas iš Kopenhagos nusileido ne Vilniaus oro uoste, kaip buvo planuota, bet Palangoje.

Sekmadienį Prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas LŽ tvirtino, jog Paksas Vilniaus oro uoste planavo trumpai atsakyti į žurnalistų klausimus, susijusius su jo vizitu Belgijoje ir Vokietijoje. "Prezidentas žinojo, jog klausimai bus ne tik apie vizitą, juolab kad klausimų apie skandalą buvo sulaukta ir Briuselyje", - teigė Gorbačiovas.

Teigiama, jog Prezidentas šiandien gali surengti išsamią spaudos konferenciją arba pasakyti kalbą, kurioje iš dalies prisiims kaltę dėl jo aplinkai mestų kaltinimų, bei pranešti apie kai kurių patarėjų pasitraukimą. LŽ žiniomis, Paksas savaitgalį dirbo Prezidentūroje ir susipažino su einamaisiais dokumentais.

Ar tarp šių dokumentų buvo ir Prezidento patarėjo nacionalinio saugumo politikos klausimais Remigijaus Ačo atsistatydinimo pareiškimas, Gorbačiovas nekomentavo.

LŽ šaltinių teigimu, Paksas savo kalboje "įvertins užsienio vizito reikšmę, bandys paaiškinti, kodėl kilo skandalas ir dėl kokių priežasčių buvo apkaltinti Prezidento aplinkos žmonės".

Prezidentas nuo skandalo pradžios spalio 30 dieną per televizijas yra perskaitęs du pareiškimus, kuriuose iš pradžių atmetė jo aplinkai mestus kaltinimus, vėliau pareiškė atsikratysiąs patarėjų, jeigu jų kaltė bus įrodyta.

Prezidentas pirmadienį 10 val. Prezidentūroje taip pat susitinka su premjeru Algirdu Brazausku. Prezidento darbotvarkė papildyta pirmadienį ryte.

Prezidento ir premjero pokalbio temos nepranešamos.

11 val. 15 min. prezidentas susitiks su Valstybės saugumo departamento direktoriumi Mečiu Laurinkumi.

Papildyti R.Pakso darbotvarkę pastaruoju susitikimu nuspręsta per rytinį prezidento ir jo patarėjų pasitarimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.