aA
Plėšikai iš Lietuvos nusiaubė juvelyrinių dirbinių parduotuvę Helsinkio centre, tačiau buvo sulaikyti Stokholme ir Taline.
Suomijos naujienų agentūros STT pranešimu, nežinomi asmenys penktadienį vidurdienį Helsinkio centre, prestižinėje ir gausiai lankomoje vietoje, užėjo į juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Akmeniu sudaužę vieną prekystalių, jie pagrobė brangių laikrodžių už kelias dešimtis tūkstančių eurų ir paspruko gatvėje laukusiu automobiliu.

Po pusvalandžio Suomijos policininkai surado ieškomą automobilį paliktą vienoje aikštelių, kur, kaip manoma, plėšikai persėdo į kitą mašiną ir išvažiavo į uostą.

Nusikaltėlių paieška buvo paskelbta Interpolo kanalais.

STT pranešimu, šeštadienio vakarą Švedijos teisėsaugininkai, remdamiesi iš Suomijos policijos gautais duomenimis, sulaikė tris Lietuvos gyventojus, kurie mėgino įsėsti į reisu Stokholmas-Talinas vykusį keltą.

Pas sulaikytuosius policija aptiko dalį pagrobtų vertybių.

Kaip BNS pranešė Estijos pasienio apsaugos tarnybos atstovas spaudai, dar vienas įtariamasis, išslydęs į Švedijos teisėsaugininkų spąstų, buvo sulaikytas sekmadienio rytą į Taliną iš Stokholmo atplaukusiame kelte.

Jis taip pat pasirodė esąs Lietuvos pilietis.

Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė Estijos policijai.

Anot agentūros STT, Suomijos teismas dar penktadienį išdavė orderį suimti plėšikus. Manoma, kad Suomijos valdžia prašys Estijos ir Švedijos teisėsaugininkus perduoti jai įtariamuosius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.