aA
Ekspremjero Gedimino Vagnoriaus bendraminčiai sekmadienį įsteigė Nuosaikiųjų konservatorių sąjungą (NKS), kuri Lietuvai skelbs "nacionalinio solidarumo" idėją.
Seime vykusiame steigiamajame suvažiavime dalyvavo apytiksliai 530 steigėjų. Anot vieno partijos iniciatyvinės grupės narių Albino Pilipausko, iš viso iki suvažiavimo dienos NKS steigėjais užsiregistravo maždaug 800 žmonių.

"Mes neketiname šiandien ginčytis su tais politikais, kurie džiaugiasi tokia Lietuvos sėkme, kai valdžiai pavyksta piliečiams sėkmingai įrodinėti, jog pinigų nėra ir toliau turėtų būti dar blogiau, nes taip esą geriau. Mes nenorime šiandien diskutuoti ir su tais, kurie bando įrodyti, jog dėl dabarties politikos nesėkmių yra neva kalta praeitis, o naujoji politika, dėl kurios smunka legalaus verslo ir valstybės pajamos, yra gera", konferencijoje sakė G. Vagnorius.

NSK steigiamojo suvažiavimo lozungas buvo "solidarumas, pasiaukojimas, atsakomybė", o simbolis Vilniaus Gedimino pilies bokštas, apsuptas 12 žvaigždžių.

Ekspremjero Gedimino Vagnoriaus bendraminčių įsteigta Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga (NSK) dalyvaus spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, tačiau yra nukreipta į "ilgalaikę perspektyvą".

NSK steigiamajame suvažiavime G.Vagnorius absoliučia dauguma balsų išrinktas naujosios partijos pirmininku. Balsavusiųjų prieš nebuvo, susilaikė keli NSK steigėjai.

G. Vagnorius išrinktas iš vienos kandidatūros, tačiau jį siūlė keliolika NSK steigėjų.

NSK pirmininko pavaduotoju, remiantis partijos statutu, automatiškai tapo Nuosaikiųjų (konservatorių) frakcijos Seime seniūnas Rimantas Pleikys.

"Nenorime orientuotis tik į artimiausius rinkimus. Orientuojamės į ilgalaikes perspektyvas", spaudos konferencijoje sakė G. Vagnorius.

Jis pareiškė viltį, kad po spalio 8 d. įvyksiančių Seimo rinkimų įsivyraus dešinioji politiką. Anot G. Vagnoriaus, dabartiniame dešiniajame spektre "nebeliko dešiniosios ekonominės politikos", ir NSK galės užimti šią nišą.

Pasak G. Vagnoriaus, NSK pasiryžusi bendradarbiauti su visomis partijomis, tačiau koalicijų sudarymo galimybes svarstys tik po rinkimų, "pagal programų panašumus".

Anot G. Vagnoriaus, nuo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) NSK skirsis savo nuosaikumu, kuris pasireikš tuo, kad "mes būsime atviri, o prireikus remsime reikiamas reformas".

G. Vagnoriaus teigimu, NSK programinį pagrindą sudaro papildyta ir atnaujinta konservatorių 1996 metų rinkimų programa.

Anot ekspremjero, iki Seimo rinkimų NSK turės skyrius visuose rajonuose ir stambesniuose miestuose.

G. Vagnoriaus teigimu, NSK ketina vykdyti subalansuotą politiką, ir tai, jo teigimu, byloja ryšiai su "galimais dalykiniais partneriais" Lietuvos darbininkų sąjunga bei Lietuvos pramonininkų konfederacija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.