aA
Teismas nurodė panaikinti VRK ankstesnįjį sprendimą ir iki kovo 12 dieną numatytos balsavimo paštu pradžios Kauno rajono apygardos rinkimų biuletenyje LDDP, Naujosios sąjungos (socialliberalų) ir Naujosios demokratijos/Moterų partijos keliamų kandidatų sąrašo pavadinimą nurodyti taip: "Koalicija "Už tikrąją savivaldą: Lietuvos demokratinė darbo partija, Naujoji sąjunga (socialliberalai) ir Naujoji demokratija/Moterų partija".

Dėl šio sprendimo per vieną dieną teks perspausdinti maždaug 40 tūkstančių Kauno rajono rinkimų apygardos biuletenių.

VRK teigė, kad minėtosios trys partijos vasario 14 dieną įteikė Kauno rajono rinkimų apygardos komisijai pareiškimą dėl jungtinio sąrašo ir nurodė pavadinimą "Koalicija už tikrąją savivaldą". Vėliau, pasibaigus įstatyme numatytam laikui, bei motyvuodama dar keliais aspektais, VRK atsisakė patenkinti LDDP prašymą pakeisti koalicijos pavadinimą, išvardijant visas partijas. LDDP apskundė šį sprendimą teismui.

LDDP rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis BNS sakė patenkintas teismo sprendimu.

"Nė vienuose rinkimuose tiek pažeidimų nebuvo, kaip šiuose. Pirmasis, kurį apskundėme, pasitvirtino", sakė J. Bernatonis. Jo teigimu, LDDP ir toliau per teismą "padės spręsti, jeigu to nedarys VRK ir apygardų komisijos".

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas savo ruožtu teigė, kad teismo sprendimu nėra pripažįstama, jog VRK padarė klaidą.

Z. Vaigausko teigimu, teismo sprendimą nulėmė tai, kad LDDP advokatas įsipareigojo sumokėti už naujų biuletenių spausdinimą.

Šis įsipareigojimas atspindėtas teismo posėdžio protokole, tačiau teismo sprendime nėra įpareigojimo LDDP apmokėti spausdinimą.

J. Bernatonis teigė, kad advokatas pažadėjo apmokėti naujų biuletenių spausdinimą tuo atveju, jeigu teismas būtų nustatęs, kad LDDP neteisi.

Jis informavo VRK pirmininką, kad LDDP naujų biuletenių neapmokės.

"Mes jų klaidų neapmokame", sakė J. Bernatonis.

Jo teigimu, jeigu biuleteniai nebus atspausdinti iki balsavimo paštu pradžios, LDDP per teismą pareikalaus iš naujo surengti Kauno rajono savivaldybės tarybos rinkimus.

VRK pirmininkas Z. Vaigauskas taip pat sakė paduosiąs ieškinį į teismą.

"Jeigu jie po teismo nori išsižadėti savo įsipareigojimo, tegu daro", sakė Z. Vaigauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.