aA
G. Bushas, kuris jau irgi užsitikrino Respublikonų partijos paskyrimą kandidatu į prezidentus, priekaištavo A. Gore dėl nenuoseklumo kampanijos finansavimo klausimu. Jis sakė, kad viceprezidentas siūlo atsisakyti nereguliuojamų "popierinių pinigų" naudojimo rinkimų kampanijose, o pats ketina vadovauti savo partijos vajui surinkti 35 mln. dolerių tokių lėšų.

"Amerika nesiduos mulkinama ir atskirs retoriką nuo tikrovės", sakė G. Bushas maždaug 200 jį sveikinusių rėmėjų miniai. Jis kalbėjo prie Nacionalinės amerikietiškojo futbolo lygos treniruočių centro. G. Bushas dalyvauja savo kampanijos renginiuose Kolorado, Vajomingo ir Jutos valstijose, kuriose penktadienį numatyti pirminiai rinkimai.

A. Gore paragino savo varžovą respublikoną atsisakyti vadinamųjų "popierinių pinigų" - neribojamų aukų partijoms, kurias šios panaudoja savo kandidatų kampanijai.

"Jam tereikia priimti šį iššūkį be sąlygų, be išankstinių reikalavimų. Jam tereikia pasakyti "taip". Uždrausti visus popierinius pinigus šioje kampanijoje", sakė A. Gore.

G. Bushas savo kalboje ir vėliau įvykusioje naujienų konferencijoje padėkojo J. McCainui už dalyvavimą kampanijoje. Anksčiau ketvirtadienį Arizonos valstijos senatorius sustabdė savo kampaniją, patyręs didelių nuostolių per superantradienį, kurio metu pirminiai rinkimai ir partijos konventai vyko 13 valstijų ir teritorijų.

"Jis vedė sunkią kampaniją už tai, kuo tiki. Aš labai vertinu jo norą išeiti į areną ir kalbėti apie klausimus, kurie neduoda jam ramybės. Žinau, kad per šias varžybas tapau pajėgesniu kandidatu. Žinau, kad šios varžybos lapkritį padės mums laimėti Baltuosius rūmus", sakė Teksaso gubernatorius G. Bushas.

Iki savo kalbos ir spaudos konferencijos G. Bushas su J. McCainu dar nebuvo susitikęs. Todėl paklaustas, ar sieks buvusio varžovo paramos jo kandidatūrai, tiesaus atsakymo nedavė.

Tačiau G. Bushas pažadėjo siekti patraukti tuos, kurie balsavo už J. McCainą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.