aA
Tariamo Lietuvos ir Amerikos šnipo Pavelo Iljino byla atsirado dėl vidaus prieštaravimų Rusijos federalinėje saugumo tarnyboje (FST) arba dėl pernelyg didelio čekistų uolumo, tvirtina Rusijos laikraštis.
"Visa ši istorija palieka nemalonias nuosėdas. Susidaro įspūdis, kad Iljino byla atsirado dėl FST vidaus prieštaravimų arba dėl didelės būtinybės atsiskaityti po paskutinio Rusijos saugumo tarybos posėdžio", penktadienį rašo laikraštis "Izvestija".

FST visuomeninių ryšių skyrius šią savaitę pranešė apie neva Rusijoje sulaikytą Lietuvos pilietį P. Iljiną, šnipinėjusį Lietuvos ir Amerikos žvalgybai. Pasak Rusijos specialiųjų tarnybų, P. Iljinas buvo apklaustas Maskvoje ir išsiųstas iš Rusijos nepateikus jam kaltinimo.

Pats P. Iljinas Vilniuje tvirtino, kad FST jo nebuvo sulaikiusi, jis nebuvo tardomas ir nedavė šiai žinybai jokių parodymų. 24 metų jaunuolis pareiškė, kad jis nebuvo suimtas Maskvoje ar kitoje Rusijos vietoje, tad, savaime aišku, nebuvo ir deportuotas.

P. Iljino teigimu, Kaliningrade FST agentai bandė jį užverbuoti ir apie tai jis pranešė Lietuvos Valstybės saugumo departamentui (VSD).

VSD taip pat tvirtina, kad P. Iljinas nebuvo Lietuvos specialiųjų tarnybų darbuotojas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.