aA
Prezidentas Valdas Adamkus paprašė Meksikos pareigūno tęsti Ramiajame vandenyne dingusio Lietuvos laivo "Linkuva" paieškas.
Tokį prašymą Lietuvos vadovas išsakė ketvirtadienį, susitikime su Vilniuje viešinčiu Meksikos užsienio reikalų viceministru Juan Rebolledo (Chuanu Reboledu).

Pareigūnas sakė, kad perduos šį prašymą savo šalies vyriausybei, kuri, jo nuomone, ieškos galimybių tęsti dingusio laivo paieškas.

JAV ir Meksikos gelbėtojai, savaitę nesėkmingai ieškoję audringame Ramiajame vandenyne dingusios "Linkuvos", trečiadienį nusprendė nutraukti paiešką, neradę nė vieno iš 18-kos laivo įgulos narių. Taip pat neaptikta laivo nuolaužų.

Lietuvos Vyriausybė paprašė ir JAV gelbėtojų tęsti paieškas.

Ryšys su "Linkuva" nutrūko praėjusį trečiadienį. Laivas, buvęs apie apie 220 jūrmylių (350 km) į pietvakarius nuo Akapulko Meksikoje, pranešė apie sugedusį pagrindinį variklį.

Susitikime V. Adamkus ir J. Rebolledo taip pat aptarė dvišalius politinius ir ekonominius santykius. Prezidentas pristatė Lietuvos integraciją į Europos Sąjungą (ES) ir NATO.

J. Rebolledo pakvietė V. Adamkų atvykti oficialaus vizito į Meksiką.

Trečiadienį į Vilnių atvykęs Meksikos UR viceministras dar susitiko su Lietuvos diplomatijos vadovu Algirdu Saudargu, ūkio ministru Valentinu Milakniu, keliais parlamentarais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.