aA
Pasak R. Juknevičienės, tai byloja, jog "V. Landsbergio kultą" kuria patys jo oponentai. Ji ragino nurodyti bent vieną pavyzdį, kad tai darytų V. Landsbergio aplinkos žmonės ir bendražygiai.

"Nuo pat kovo 11-sios, kai nebuvo nei "Williams", nei privatizacijos, nei savanorių, nei "juodvarnių", jau tada buvo pradėtas puolimas", sakė R. Juknevičienė. Ji yra konservatorių partijos vicepimininkė ir Seimo pirmininko pavaduotoja.

Anot jos, "V. Landsbergis buvo faktinis valstybės vadovas pačiais sunkiausiais valstybės metais. Tai labiausiai užkliūna". Pasak konservatorės, būtent V. Landsbergis "Jungtinėse Valstijose šiandien priimamas kaip tuometinis faktinis valstybės vadovas".

Pasak R. Juknevičienės, viena priežasčių, kodėl puolamas konservatorių lyderis, yra noras pakenkti Lietuvos siekiams įstoti į NATO.

Paprašyta pateikti jos asmeninį V. Landsbergio vaimens įvertinimą, Kovo 11-sios akto signatarė R. Juknevičienė sakė, jog šio politiko indėlis yra didelis, tačiau ji to "neabsoliutizuojanti".

"Nemanau, kad vieno žmogaus iškovota nepriklausomybė", sakė R. Juknevičienė. Anot jos, V. Landsbergio indėlis svarbus, kad Kovo 11-sios aktas buvęs "būtent toks".

Anot konservatorės, nors V. Landsbergis "prisidėjo prie teksto, net nebūdamas teisininkas", "nė prie vienos teksto raidės neprikibo nei Rytai, nei Vakarai".

Be to, pasak R. Juknevičienės, nepriklausomybę pavyko įgyvendinti "diplomatiškai, be didelių sukrėtimų".

"Lietuvai padarius šį darbą, lengviau tapo Latvijai ir Estijai", sakė konservatorė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.