aA
Vilnius 2009-aisiais bus paskelbtas Europos kultūros sostine, nutarė šią savaitę Graikijos Rodo mieste posėdžiavusi Pasaulio paveldo miestų organizacijos (PPMO) Generalinė asamblėja.
Vilnius, Žaliasis tiltas
Vilnius, Žaliasis tiltas
© ELTA
Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, tais pačiais metais Lietuvos sostinėje galėtų vykti PPMO Generalinė asamblėja.

"Tai džiugūs ir reikšmingi įvykiai ne tik Vilniui, bet ir visai Lietuvai. Pasaulis dar kartą patvirtino, jog galime būti pavyzdžiu kitiems miestams", - pranešime spaudai cituojamas sostinės meras Artūras Zuokas. Jis pabrėžė, kad šie sprendimai gerokai paskatins kultūrinį turizmą Lietuvoje ir jos sostinėje.

PPMO Generalinėje asamblėjoje tarp 24 išrinktų miestų už sostinės senamiesčio atgaivinimą buvo apdovanotas ir Vilnius.

Ketvirtadienį iškilmingame PPMO įkūrimo 10 metų jubiliejaus minėjime Lietuvos sostinė taip pat buvo apdovanota specialiu Garbės prizu už svarbią tarptautinę veiklą.

"Šie apdovanojimai mus įpareigoja dar labiau rūpintis tolimesniu Vilniaus senamiesčio atgaivinimu bei dalintis savo patirtimi su kitais Europos miestais. Tikiuosi, kad Generalinės asamblėjos dalyviai patys galės įsitikinti puikiais mūsų darbo rezultatais atvykę į 2009 metais Vilniuje vyksiantį susitikimą", - sakė A. Zuokas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.