aA
Klaipėdos miesto taryba pirmą kartą biudžete rado lėšų chuliganų teplionėms nuo paminklų bei pastatų valyti. Tam skirta 15 tūkstančių litų.
Graffiti
Specialistų teigimu, šių pinigų visiems užrašams ir piešiniams nuvalyti nepakaks, tad už juos bus tvarkomi tik savivaldybei priklausantys statiniai, paminklai bei reprezentacinėse vietose esantys objektai.

Kad kova su chuliganais būtų efektyvesnė, jau kitais metais dažniausiai piešiniais ir užrašais išmarginamus objektus ketinama padengti specialia chemine medžiaga, kuri dažams neleis įsigerti. Deja, tokiomis naujovėmis negali pasinaudoti nuo įvairaus plauko niokotojų kenčianti autobusų laukimo paviljonus uostamiestyje prižiūrinti bendrovė. Stiklines stoteles dažniausiai naktimis šėlstantis jaunimas įsigudrino ne tik teplioti dažais ar rašikliais, bet ir braižyti.

Rangovinės firmos technikos direktorius Vaclovas Virketis sako, jog paviljonai ne tik gadinami, bet dažnai ir apvagiami. Anot jo, kokybiškas stotelių dalis žmonės matyt pritaiko savo buityje. Teigiama, jog iš 74 Klaipėdos gatvėse stovinčių laukimo paviljonų tik apie 10 yra visiškai sveiki. Beveik kiekvieną savaitę juos prižiūrintiems darbuotojams tenka pakeisti maždaug po 8 stiklus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.