aA
Penktadienį apie 10 valandą ryto į Seimo restoraną atvyko Vilniaus 2-jo policijos komisariato brigada tirti Seimo nario, Laisvės sąjungos lyderio Vytauto Šustausko tariamo nuodijimo aplinkybių.
Vytautas Šustauskas
© "Ekstra"
Kaip jau ne kartą rašyta, rugsėjo 16 d. prieš vidurdienį Seimo restorane išgėręs kavos ir suvalgęs kiaušinienę, parlamentaras pasijuto blogai ir buvo išgabentas į ligoninę. Labai smarkiai sumažėjusį kraujospūdį ir suretėjusį širdies pulsą pats parlamentaras traktavo kaip bandymą jį nunuodyti ir sąmokslą prieš savo asmenį. V. Šustauskas kreipėsi į prokuratūrą, prašydamas ištirti šį įvykį.

Prašymą prokurorams dėl tariamo bandymo nunuodyti V. Šustauską taip pat pateikė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Penktadienį Vilniaus 2-ojo policijos komisariato ikiteisminio tyrimo pareigūnai, ekspertai apžiūrėjo ir filmavo Seimo restorano patalpas, apklausė įvykio liudininkus.

Seimo restorano darbuotojų liudijimu, tą pačią dieną, kai V. Šustauskas suvalgė kiaušinienę, šiuo patiekalu vaišinosi ir kiti Seimo nariai, kurių sveikata nė kiek nesutriko. Kava V. Šustauskui buvo pagaminta atidarius "Capuccino" pakelį. Kava Seimo restorane ruošiama atviroje vietoje, matant užsakovui.

Prieš lemtingus priešpiečius V. Šustauskas vis teiravosi jį aptarnavusių padavėjų, ar kava ir kiaušinienė nėra užnuodyti. Parlamentaras, kaip sakė restorano darbuotojos, ir anksčiau Seimo restorane niekam neleisdavo, o tik pats atsidarydavo mineralinio vandens buteliukus, esą, kad kas neįpiltų nuodų.

Valstybinės įmonės "Greminta", valdančios Seimo restoraną direktorė Vidmanta Žižienė Eltai sakė, kad V. Šustausko kaltinimai įžeidė darbuotojų kolektyvą, metė jam dėmę.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.