aA
Neseniai gautas griežtas papeikimas Vidaus reikalų ministerijos sekretoriui Jonui Liaudanskui nesutrukdė būti paskirtam Vyriausiosios pareigūnų kvalifikavimo komisijos pirmininku, penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas". Į šias pareigas jį paskyrė vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas, teisindamasis, kad kito žmogaus paskirti šios komisijos pirmininku jis neturėjo galimybių.
J. Liaudanskas
J. Liaudanskas
© ELTA
"Pagal teisės aktus, Vyriausiajai pareigūnų kvalifikavimo komisijai turi vadovauti ministerijos sekretorius, atsakingas už viešąją tvarką. Todėl skirti kurį nors kitą žmogų aš neturėjau galimybių", -sakė VR ministras.

Tačiau, dienraščio teigimu, dėl šio paskyrimo itin sunerimo Policijos departamento pareigūnai, kurių atstovo nėra šioje komisijoje. Jie mano, kad gali prasidėti sąskaitų suvedinėjimas ir bandymai atleisti iš darbo principingus pareigūnus.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką įvertinti vidaus reikalų sistemos pareigūnų kvalifikaciją gali net nuobaudų turintys viršininkai.

"Aš buvau baustas už politikavimą, o ne už profesinę veiklą. Aš galiu su bet kuo Lietuvoje susirungti ministerijos valdymo bei kitais klausimais", - dienraščiui sakė J.Liaudanskas.

Šių metų pavasarį J.Liaudanskui V.Bulovas skyrė griežtą papeikimą už valdininkui nepriderančius viešus pareiškimus. Tuomet vidaus reikalų ministras J.Liaudanskui pasiūlė pagalvoti ir apie atsistatydinimą.

J.Liaudanskas buvo nubaustas už tai, kad kalbėdamas per televiziją, jis leido suprasti, kad saugos bendrovė "Ekskomisarų biuras", kurią įkūrė dabartinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, dalyvavo "Mažeikių naftos" privatizavime ir "uždirbo" iš JAV bendrovės "Williams International" atėjimo.

Be to, J.Liaudanskas siūlė pasidomėti "kokios jėgos" atvedė socialliberalų lyderį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską į didžiąją politiką.

Reaguodama į dienraščio publikaciją, Naujosios sąjungos (NS) frakcija Seime pareiškė papiktinimą VR ministro sprendimu paskirti J.Liaudanską Vyriausiosios pareigūnų kvalifikavimo ir Vyriausios pareigūnų atestacijos komisijų pirmininku.

Penktadienį po pietų NS Informacinio centro paskelbtame pranešime spaudai pažymima, kad šis ministro sprendimas yra "nesuvokiamas ir prasilenkia su elementaria etika".

"Pareigūnas, kuriam galioja griežtas papeikimas už valstybės tarnautojui nepriderančius viešus politinius pareiškimus, neturi moralinės teisės vertinti kitų policijos pareigūnų veiklos", - sakoma pranešime spaudai.

NS frakcijos nuomone, d ėl politikavimo griežtą papeikimą gavusio pareigūno skyrimas minėtų komisijų pirmininku "šalies vidaus reikalų sistemai gali suteikti ir politinės įtakos atspalvį".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.