aA
Švedijos prokurorai trečiadienį panaikino kaltinimus vyrui, kuris buvo suimtas dėl užsienio reikalų ministrės Annos Lindh (Anos Lind) nužudymo, ir areštavo kitą įtariamąjį, paskelbė vyriausioji prokurorė Agneta Blidberg.
Policija suima įtariamą A. Lindh žudiką
Policija suima įtariamą A. Lindh žudiką
© EPA-ELTA
Įtarimai antrojo asmens atžvilgiu yra rimtesni, negu tie, kurie buvo siejami su anksčiau sulaikytu Peru Olofu Svenssonu (Peru Olofu Svensonu), sakė ji per spaudos konferenciją.

Kalbėdama apie P.O.Svenssoną vyriausioji prokurorė sakė, kad "jis daugiau nebėra įtariamas dėl šio nužudymo".

"Buvo suimtas kitas žmogus, sukėlęs rimtesnių įtarimų", - sakė ji.

Kol prokuratūra nepateiks Stokholmo teismui būtinų įrodymų, informacija apie suimtąjį nebus skelbiama.

Pagal Švedijos įstatymus, prokuratūra privalo per tris dienas pateikti teismui svarių įrodymų, kad įtariamąjį būtina ir toliau laikyti areštinėje.

Stokholmo itin sunkių nusikaltimų bylų skyriaus viršininkas Leifas Jennekvistas (Leifas Jenekvistas) sakė, kad įtariamojo sulaikymas trečiadienį praėjo gana sklandžiai.

"Dabar pradėtas naujas tyrimo etapas, todėl mes dar negalime nieko pasakoti"- sakė jis.

Tačiau pareigūnas nurodė, kad sulaikytasis panašus į vyriškį, kurį užfiksavo stebėjimo kameros prekybos centre, kuriame rugsėjo 10 dieną buvo mirtinai sužalota A.Lindh.

Įtariamasis laikomas Stokholmo policijos Kronobergo kalėjime.

L.Jennekvistas taip pat sakė, kad šis vyras jau anksčiau buvo įtrauktas į policijos duomenų bazę. Pareigūnas pabrėžė, kad atliekamas plataus masto tyrimas ir policija nagrinėja "kelias galimas versijas".

46-erių metų dviejų vaikų motina A.Lindh, laikyta realia kandidate į premjero postą, rugsėjo 11 dieną mirė nuo sužeidimų peiliu, kuriuos patyrė dieną prieš tai per užpuolimą vienoje prabangioje parduotuvėje Stokholmo centre.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.