aA
Vyriausybė posėdyje patvirtino Nacionalinę narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos strategiją 2004 – 2007 metams. Strategija siekiama nustatyti pagrindines valstybės politikos gaires ir veiklos kryptis, stabilizuojant ir mažinant narkomanijos, kaip veiksnio, keliančio grėsmę nacionaliniam saugumui, plitimą. Jos prioritetas - pirminė narkotikų vartojimo prevencija šeimoje, vaikų ir jaunimo tarpe.
Vaikas rūko
Vaikas rūko
Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, strategija planuojama įgyvendinti visas teisines, administracines ir socialines priemones, diegti mokslinius laimėjimus, kad būtų apginti vaikai nuo neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo bei jų įtraukimo į kitas veikas, susijusias su jomis.

Strategijoje išdėstyti tikslai ir uždaviniai, pirminės narkotikų prevencijos, narkotikus vartojančių asmenų sveikatos priežiūros ir socialinės reintegracijos nuostatos, narkotinių bei psichotropinių medžiagų pasiūlos mažinimo kryptys bei mokslinių tyrimų ir informacinės sistemos plėtros priemonės.

Strategijos įgyvendinimą koordinuos Vyriausybės narkotikų kontrolės komisija, o strategijos įgyvendinimą administruos ir kontroliuos Narkotikų kontrolės departamentas prie Vyriausybės, kuris kasmet rengs ir teiks Vyriausybei ataskaitas apie Strategijos nuostatų įgyvendinimą.

Strategijos įgyvendinimas bus finansuojamas iš Lietuvos valstybės biudžeto, savivaldybių biudžetų, Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, Europos Sąjungos, tarptautinių organizacijų skiriamų bei kitų lėšų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.