aA
Serbijos prokuratūra antradienį pranešė pateikusi buvusiam Jugoslavijos prezidentui Slobodanui Miloševičiui kaltinimą organizavus politinio varžovo nužudymą ir mėginus fiziškai pašalinti dar vieną oponentą.
S.Miloševičius
S.Miloševičius
Serbijos valstybinė televizija pranešė, jog S.Miloševičius kaltinamas buvusio varžovo, vėliau tapusio jo oponentu, Ivano Stamboličiaus nužudymu ir pasikėsinimu į opozicijos lyderio Vuko Draškovičiaus gyvybę.

Savo ruožtu valstybinė informacijos agentūra "Tanjug", remdamasi specialiųjų bylų prokuroru Jovanu Pridžičiu, pranešė, kad 62-ejų metų buvęs prezidentas neva "pastūmėjo vykdytojus apsispręsti įvykdyti abu nusikaltimus".

J.Pridžičius sakė, kad savo kaltinimą jis ypatingajam teismui perduos trečiadienį.

Ypatingąjį teismą Serbija kovo mėnesį įkūrė ištirti šalies ministro pirmininko Zorano Džindžičiaus nužudymo aplinkybes.

Anksčiau JT tarptautinis tribunolas buvusiai Jugoslavijai pateikė S.Miloševičiui kaltinimus genocidu ir karo nusikaltimais per karą Jugoslavijoje 1990 metais. Dabar buvęs prezidentas yra Hagoje, kur teisme nagrinėjama jo byla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.