aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) paragino Jungtines Tautas priimti rezoliuciją, kuri leistų užkirsti kelią cheminių, biologinių ir branduolinių ginklų platinimui. Jo nuomone, yra grėsmė, kad tokie ginklai gali patekti į teroristų rankas.
George W. Bush
George W. Bush
© EPA-ELTA
"Šiuos ginklus gali panaudoti teroristai, jais jie gali sukelti katastrofą, kurios mastą kažin ar galima nuspėti", - sakė prezidentas.

G.W.Bushas pradėjo karą su buvusiu Bagdado režimu motyvuodamas tuo, kad Irakas turi masinio naikinimo ginklų. Bet tokių ginklų iki šiol Irake nerasta.

"Ši rezoliucija turi paskelbti nusikalstamu masinio naikinimo ginklų platinimą", - sakė G.W.Bushas, kalbėdamas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

Rezoliucija taip pat turi nustatyti griežtas ir atitinkančias tarptautinius reikalavimus eksporto kontrolės taisykles ir prisidėti prie to, kad pavojingos medžiagos nepasklistų už šalių narių ribų.

"Jungtinės Valstijos pasiryžusios pritarti bet kurios valstybės projektui, kuriuo bus įvesti šie nauji įstatymai, taip pat padėti juos įgyvendinti", - sakė G.Bushas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.