aA
Praėjusį savaitgalį Estijos ir Danijos policija Kopenhagos oro uoste sulaikė Peru pilietę su Jungtinių Tautų pasu, kuri turėjo bagaže porcelianinį XIX amžiaus dubenį, pagrobtą iš Estijos muziejaus.
Vagystė
Vagystė
Radijas "Laisvoji Europa" pranešė, remdamasis laikraščiu "Berlingske Tidende", kad sulaikytoji yra Tarptautinio valiutos fondo darbuotoja.

Laikraščio duomenimis, moteris šeštadienį Talino muziejuje iš stiklinės vitrinos išsitraukė dubenį, išsikvietė taksi ir greitai išėjo iš pastato, kol dar nesuveikė signalizacija.

Estijos policija atvažiavo į Talino oro uostą po dviejų minučių, kai lėktuvas su dubeniu jau buvo išskridęs į Kopenhagą. Tučtuojau apie tai buvo informuota Danijos policija.

Kopenhagoje Peru pilietė teigė, kad nusipirko dubenį iš senų daiktų prekeivio, bet jai buvo pranešta, kad dubuo identifikuotas, o vagystė įrašyta vaizdo kamera.

Po pokalbio su policija ponia pasiprašė į tualetą, kur vėliau buvo rastas suplėšytas muziejaus bilietas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.