aA
Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius pasirašė bendradarbiavimo sutartį, rašoma pranešime spaudai.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius
© ELTA
Šia sutartimi siekiama glaudžiau bendradarbiauti ugdant vaikų teisinę sąmonę ir atsakomybę, analizuoti ir įvertinti nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų būklę tarp vaikų ir prieš vaikus, vykdyti vaikų nusikalstamumo, smurto, narkomanijos prevenciją, tobulinti pedagogų bei policijos darbuotojų kvalifikaciją.

Sutartimi Policijos departamentas įsipareigoja suderinus su Švietimo ir mokslo ministerija organizuoti informacines akcijas ir paskaitas mokyklose mokiniams ir pedagogams, o Švietimo ir mokslo ministerija sudarys tam sąlygas bei skatins mokyklų vadovus glaudžiau bendradarbiauti su policijos įstaigomis.

„Mums labai svarbu yra sukurti saugią ir sveiką aplinką vaikams mokykloje, jos prieigose, bendruomenėje. Policijos pagalba reikalinga ne tik sprendžiant iškylančias problemas, bet pirmiausia atliekant prevencinį darbą”, - sakė švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius.

Sutarties dvejų metų veiksmų plane numatoma bendrai organizuoti konferencijas, seminarus, konkursus, viktorinas vaikams, jų tėvams ir pedagogams apie nusikalstamumo, narkomanijos, smurto prieš vaikus žalą bei prevencijos galimybes. Taip pat vykdyti priemones, gerinančias moksleivių saugumą mokyklose, jų prieigose, vasaros poilsio ir užimtumo stovyklose bei įvairių renginių metu.

Įgyvendindamos šią sutartį ir tęsdamos bendradarbiavimą, šalys kas dveji metai parengs bendrą veiklos programą, kurioje nustatomi vykdymo terminai, atsakingos institucijos ir asmenys, finansavimo lėšos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.