aA
Netoli sienos su Gazos Ruožu Izraelio kariai antradienį nušovė vieną ginkluotą radikalios palestiniečių grupuotės "Islamo džihadas" narį, sakė palestiniečių ir izraeliečių šaltiniai. Pasak Izraelio kariuomenės atstovo spaudai, kareiviai paleido ugnį "pastebėję įtartiną šešėlį".
Izraelio karys
Izraelio karys
© EPA-ELTA
"Paaiškėjo, kad tai buvo ginkluotas palestinietis, kuris šovė atgal", - pridūrė atstovas.

Izraeliečiai teigė, kad šis vyras sugebėjo pereiti Izraelio ir Gazos ruožo sieną netoli žydų Dugito gyvenvietės, nors palestiniečių šaltiniai tvirtino, kad jis žuvo tebebūdamas Gazos pusėje.

"Islamo džihadas" sakė, kad Izraelio karių auka tapo Marwanas Ahmedas al-Najaras (Marvanas Ahmedas Nadžaras). Apie savo nario mirtį šiauriniame Gazos Ruožo Jabilijos mieste ši grupuotė paskelbė per garsiakalbius.

Nušovus dar vieną kovotoją, iš viso per palestiniečių sukilimą žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 3 585. Naujienų agentūros AFP duomenimis, šis konfliktas jau pareikalavo 2 603 palestiniečių ir 819 izraeliečių gyvybių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.