aA
Brazilijos valdžia nusprendė, kad trijų vaikų mama, buvusi Brazilijos grožio karalienė Marija Nazare – vyras. Todėl po vyro mirties ji negali būti našle. Mirus vyrui valstybė atsisako 60-metei mokėti mėnesinę pensiją už velionį, nors pagal įstatymą moteris turėjo pilną teisę ją gauti. O pensiją atsisako mokėti todėl, kad Brazilijos nacionalinio saugumo tarnybos duomenų bazėje Marija Nazare įrašyta kaip vyras, todėl negali būti našlė.
Tik tada, kai pas socialinius darbuotojus Rio de Žaneire pasirodė lydima televizijos filmavimo grupės, jie pripažino, kad įvyko klaida. Jų žodžiais tariant klaidą tikriausiai įvėlė vienas darbuotojų, neteisingai pažymėjęs Nazare lytį kartotekoje.

„Dabar mes ją pamatėme ir įsitikinome, kad ji ne vyras. Mes ištaisysim klaidą ir greitai ji jau gaus priklausomą pensiją“, - pasiaiškino valdžios atstovai.

„Būtų juokinga, jei nebūtų taip liūdna“, - pareiškė buvusi grožio karalienė ir trijų vaikų mama.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.