aA
Izraelis gali išlaisvinti palestiniečių sukilimo lyderį Marwaną Barghouthi (Marvaną Bargutį), susitaręs dėl belaisvių mainų su Libane įsikūrusia grupuote "Hizbollah", pirmadienį pranešė Izraelio saugumo šaltinis.
Pasak šaltinio, šiuo metu tariamasi dėl šimtų belaisvių, dauguma kurių yra palestiniečiai, ir egzistuoja "reali galimybė, kad M.Barghouthi taip pat bus įtrauktas" į paleidžiamų belaisvių sąrašą. "Susitarimas gali būti greitai pasiektas, tačiau dar nesusitarta dėl tam tikrų sąlygų", - sakė jis.

Izraelis tariasi su "Hizbollah" dėl Izraelio verslininko išlaisvinimo ir trijų karių, kurie, kaip manoma, žuvo nelaisvėje, kūnų sugrąžinimo. Pareigūnai taip pat siekia gauti informacijos apie Izraelio lakūną, kurio lėktuvas buvo numuštas Libane 1986 metais.

"Hizbollah" nori, kad Izraelis išlaisvintų kalėjimuose laikomus palestiniečius, libaniečius, siriečius ir jordaniečius.

M.Barghouthi praėjusiais metais buvo sulaikytas per specialiųjų pajėgų reidą Vakarų Kranto Ramalos mieste.

43-ejų M.Barghouthi yra palestiniečių prezidento Yassero Arafato (Jasiro Arafato) judėjimo "Fatah" lyderis Vakarų Krante.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.