aA
Aukščiausiasis Šveicarijos teismas nusprendė, jog Ženevos Didžioji opera neturi jokių finansinių įsipareigojimų sopranui iš Rusijos, kuriai tapus nėščia, buvo nutrauktas jos kontraktas su opera.
Operos daininkė Jelena Prokina italų kompozitoriaus Ruggero Leocavallo tragedijoje "Pagliacci" turėjo suvaidinti personažą, kuris vienu metu būtų pargriaunamas ant žemės ir mušamas į pilvą.

Kaip teisme teigė Ženevos Didžiojo teatro vadovai, šio vaidmens dainininkė tikrai negalėtų atlikti, nes per numatytus operos pristatymus, ji jau būtų aštuntą mėnesį nėščia. Tokiu būdu, kai kurios operos scenos prarastų tam tikrą autentiškumą.

Rusų daininkė reikalavo 192 000 Šveicarijos frankų (120 000 JAV dolerių) kompensacijos už neteisėtą kontrakto nutraukimą. Teismas atmetė jos ieškinį, tačiau operą įpareigojo Prokinai išmokėti 1 900 JAV dolerius, kaip atlyginimą už repeticijas ir kompensaciją už aviabilietus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.