aA
Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santariškių klinikose pradėjo veikti moderni ligonių maitinimo sistema. Pasak pranešimo spaudai, klinikose įdiegta nauja europinio matavimo technologijomis paremta padėklinė maitinimo sistema. Ši sistema nuo senosios skiriasi tuo, kad dabar informacija apie kiekvienam ligoniui paskirtą dietą pateikiama individualiose kortelėse, o bendri duomenys apdorojami kompiuterine programa.
pusryčiai, uogos
Kompiuterinių duomenų pagalba konkrečiam ligoniui skirtas maistas padalijamas porcijomis ir šilumą išlaikančiuose padėkluose pristatomas tiesiai į palatą.

Šiuose specialiuose padėkluose maistas išlieka karštas apie dvi valandas.

VUL Santariškių klinikų laikinai vadovo pareigas einantis Aleksandras Laucevičius teigia, jog ši sistema leis užtikrinti šiltą, individualiai bei laiku pateiktą maistą ir leis kontroliuoti jo kokybę, nes visa tam reikalinga bazė įdiegta po ligoninės stogu.

A.Laucevičius tikisi, kad po kurio laiko šios sistemos privalumus pajus ne tik ligoniai, bet ir visas personalas bei ligoninės svečiai.

Pasak pranešimo, tokią Europos valstybių ligoninėse paplitusios maitinimo sistemos atsiradimą Santariškių ligoninė inicijavo pirmoji ne tik Lietuvoje, bet ir Rytų Europoje. Ją įdiegė maitinimo paslaugų įmonė "P.Dussmann UAB".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.