aA
JAV karys Bagdado zoologijos sode nušovė retą Bengalijos tigrą kuomet šis sužeidė per narvo virbus jį pamaitinti norėjusį kitą kareivį, pranešė zoologijos sodo vadovas. Adilas Salmanas Mousa (Musa) sakė, kad grupė JAV karių linksminosi zoologijos sode ketvirtadienio naktį, pasibaigus darbo valandoms.
tigras
„Kažkas bandė pamaitinti tigrus“, -pasakojo A.S.Mousa. „Tigras nukando kareivio pirštą ir apdraskė ranką. Sužeistojo kolega išsitraukė ginklą ir nušovė tigrą“.

Naktį budėjęs zoologijos sodo sargybinis pasakojo, kad kareiviai atvyko kariniais automobiliais, tačiau buvo neuniformuoti ir gėrė alų.

JAV kariuomenės atstovas spaudai aptvirtino, kad koalicijos pajėgų narys nušovė tigrą, tačiau įvykio nedetalizavo.

Kraujo žymės dabar jau ištuštėjusiame tigro narve rodo, kad kareivis perlipo pirmąją užtvarą, už kurios leidžiama būti tik zoologijos sodo darbuotojams, ir stovėjo prie vidinio narvo virbų.

A.S.Mousa sakė, kad penktadienį pas jį apsilankė incidentą pasvarstyti norėję JAV pareigūnai.

Tai buvo vienas iš dviejų tigrų, gyvenusių kažkada didžiausiame Vidurio Rytų zoologijos sode, dabar virtusiame tuščių nutriušusių narvų ir liūdnai atrodančių gyvūnų pilna teritorija.

Balandžio mėnesį kareiviai nušovė keturis liūtus, kurie pabėgo iš šio zoologijos sodo. Dar šimtai kitokių gyvūnų buvo pavogti arba grobikų paleisti į laisvę, kuomet dar nebuvo atstatyta tvarka po ginkluotų susirėmimų Irako sostinėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.