aA
Vienas Vankuverio miesto gyventojas kreipėsi į teismą su prašymu atlikti pirštų antspaudų ant prieš 11 metų laimėjusio loterijos bilieto analizę, tikėdamasis įrodyti, kad prieš dešimtmetį jo kaimynui išmokėtas 10 milijonų Kanados dolerių (apie 22 milijonų litų) laimėjimas teisėtai priklauso jam.
Fingerprint
Michaelis Ufnalas (Maiklas Afneilas) šią savaitę įteikė loterijas organizuojančiai bendrovei "British Columbia Lotteries Corp." prašymą perduoti jam bilietą, kad būtų galima nustatyti ant bilieto esančius pirštų antspaudus, o tai suteiktų M.Ufnalui teisę pretenduoti į laimėjimą.

Vyro teigimu, 1992 metų gegužės 12 dienos popietę jis vietinėje parduotuvėje nusipirko loterijos bilietą ir įsidėjo jį į piniginę šalia 200 Kanados dolerių vertės banknoto, tačiau netrukus po to pametė piniginę.

Pasak jo, piniginę rado greta buvusios degalinės darbuotojas ir grąžino ją šeimininkui, tačiau pinigai ir loterijos bilietas buvo dingę. Po kelių dienų buvęs M.Ufnalo kaimynas Williamas Conradas Loughlinas (Viljamas Konradas Loklinas) ir jo sužadėtinė Ingrida Valcic (Ingrida Valčič), kuriems tada buvo atitinkamai 35 ir 27 metai, laimėjo milžinišką pinigų sumą.

Iki tol tai buvo didžiausias kada nors laimėtas aukso puodas šioje Kanados provincijoje. Senas vietinis laikraštis cituoja bedarbės padavėjos I.Valcic žodžius, kad jiems buvo likę tik 20 dolerių, ir pora jau ketino kreiptis socialinės paramos.

Cituojami ir tokie W.C.Loughlino žodžiai: "Skurdas smirda". Tame pačiame straipsnyje rašoma, jog laimingojo bilieto pardavėjas neprisimena pardavęs bilietą W.C.Loughlinui.

Po šių įvykių laimėtojų pora kažkur išsikraustė. Kol kas su jais susisiekti niekam nepavyko.

Teismo dokumentuose M.Ufnalas teigia, kad piniginę pametė grįžęs iš metalo parduotuvės, užpakaliniame namo kieme, lipdamas iš savo sunkvežimio. Gretimame name būtent ir gyveno laimingoji porelė, susišlavusi neįtikėtiną laimėjimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.