aA
Šeštadienį Japonijos ministras primininkas Junichiro Koizumi (Džiuničiras Koidzumis) buvo perrinktas Liberalų demokratų partijos vadovu trejų metų kadencijai, o tai leis jam išsaugoti premjero postą ir vesti koalicinę vyriausybę į parlamento rinkimus, kurie gali įvykti jau šių metų lapkritį.
Junichiro Koizumi
Junichiro Koizumi
Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriama galimiems ministrų kabineto pertvarkymams. Ypač didelį susidomėjimą kelia prieštaringai vertinamo Ekonominės ir fiskalinės politikos bei finansinių reikalų ministro Heizo Takenaka (Heidzo Takenakos) likimas.

H.Takenaka yra daugelio J.Koizumi ekonominių reformų architektas, tačiau tuo pat metu jį griežtai kritikuoja senojo flango magnatai, priklausantys ilgus metus šalį valdančiai J.Koizumi Liberalų demokratų partijai. Jie mano, kad H.Takenaka užmojis nurašyti blogas bankų paskolas yra pernelyg sunkus išbandymas tiek bankams, tiek bendrovėms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.