aA
Naktį į penktadienį Pravieniškių antrųjų pataisos namų pareigūnai sulaikė nuteistąjį su dviem mobiliaisiais telefonais, kurie ką tik buvo permesti per tvorą.
Pasak Kalėjimų departamento pranešimo, nuteistuosius mobiliojo ryšio telefonais mėginantys aprūpinti jų bičiuliai pastaruoju metu renkasi išpopuliarėjusį perdavimo būdą, - įpakavę į gaiviųjų gėrimų butelius, svaido telefonus per pataisos įstaigų tvoras.

Apie pusę antros apsaugos skyriaus prižiūrėtojas pranešė, kad per pataisos įstaigą juosiančią tvorą tarp penktojo ir šeštojo sargybos postų buvo permesti kažkokie daiktai. Pareigūnai rado nuteistąjį su dviem pusės litro talpos buteliais rankoje. Plastmasiniai buteliai buvo apsukti lipnia juosta. Ją nuvyniojus aptikti "Nokia" ir "Siemens" mobiliojo ryšio telefonai bei du krovikliai.

Po apklausos telefonus surinkęs nuteistasis 23 metų Andrius Mačianskas penkiolikai parų buvo uždarytas į baudos izoliatorių.

5-ajame būryje bausmę už išžaginimą, vagystę ir plėšimą atliekantis kaunietis A. Mačianskas į pataisos įstaigą atvyko šių metų sausį. Į laisvę jis turėtų išeiti 2005-ųjų birželį.

Tačiau, pasak Pravieniškių antrųjų pataisos namų direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Novosiolovo, labai abejotina, ar mobilieji telefonai buvo skirti šiam nuteistajam. Manoma, kad surinkti jų A. Mačianską siuntė kiti, didesnę įtaką turintys nuteistieji. Šią versiją tikrina įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai.

Šią savaitę tai jau antras kartas, kai pataisos namų pareigūnai užkerta kelią mėginimams perduoti telefonus nuteistiesiems.

Šiemet per daugiau kaip aštuonis mėnesius šios pataisos įstaigos pareigūnai aptiko ir paėmė 124 mobiliuosius telefonus, daugiausia - mėginant juos perduoti (permetant, slepiant siuntiniuose) nuteistiesiems.

Pravieniškių antruosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1100 pirmą kartą už padarytus sunkius nusikaltimus teistų vyrų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.