aA
Ginklų pardavimo kontrolierius neramina vis didėjantis ginklų prekeivių skaičius internete. Šalia legaliai prekiaujančių tinklo svetainių yra daug mažų, be licencijų pardavinėjančių ginklus visiems norintiems.
Tinklo svetainių, įsigijusių licencijas prekiauti ginklais, teigimu, didžiausia problema yra ginklų perpardavinėtojai. Jie parduoda ginklus įvairių interneto skelbimų ar pokalbių kambarių pagalba. Manoma, kad tokiu būdu internete yra parduodama 40 procentų ginklų.

Tačiau ir didžiųjų tinklalapių, prekiaujančių ginklais, pardavimo sistema yra lengvai apgaunama. Pardavėjas negali matyti pirkėjo, o suklastoti licenciją įsigyti šaunamąjį ginklą nėra sudėtinga. Pardavėjas neprivalo patikrinti tokios licencijos tikrumo jei to pats nenori.

Didžiausi interneto aukcionai, įskaitant ir "eBay", draudžia pardavinėti ginklus savo svetainėse, tačiau egzistuoja dar 80 aukcionų ir apie 4000 tinklalapių, kuriuose juos galima įsiginti be didelių apribojimų.

Ilinojaus (JAV) generalinis prokuroras Jimas Ryanas pasiūlė sukurti grupę, kovojančią su nelegalių ginklų platintojais internete.

Pernai JAV senato pasiūlytas įstatymas, uždraudžiantis nelicencijuotų ginklų platintojų veiklą internete, buvo atmestas.

Analitikų teigimu, delsimas priimti tokio pobūdžio įstatymą, gali turėti tragiškų pasekmių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.