aA
Palestiniečių prezidentas Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) ir jo naujasis premjeras kitą savaitę suformuos ministrų kabinetą, kuriame bus vienas "Hamas" šalininkas ir vienas Jungtinių Valstijų remiamas žmogus, pranešė palestiniečių pareigūnai.
Yasseras  Arafatas ir Ahmedas Qorei
Yasseras Arafatas ir Ahmedas Qorei
© EPA-ELTA
"Vyriausybė bus suformuota kitą savaitę", - ketvirtadienį sakė vienas pareigūnas.

Y.Arafato judėjimo "Fatah" sprendimas leisti suformuoti 24 vietų kabinetą prezidentui ir paskirtajam premjerui Ahmedui Qurie (Ahmedui Kurajui) reiškia, kad Y.Arafatas, kurį Vašingtonas tikėjosi nustumti į šoną, vaidins svarbų vaidmenį formuojant naują vyriausybę.

JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) ketvirtadienį sakė, kad jo Artimųjų Rytų taikos planas įstrigo dėl Y.Arafato nevykusio vadovavimo. Palestiniečių darbo ministras Ghassanas el-Khatibas (Gasanas Chatibas) šiuos komentarus pavadino "nekonstruktyviais".

Izraelis, kuris po praėjusios savaitės išpuolių, pareikalavusių 15 žmonių gyvybių, pagrasino "pašalinti" Y.Arafatą, pareiškė nesiderėsiąs su ministrų kabinetu, kuris yra susijęs su palestiniečių lyderiu.

Palestiniečių pareigūnai sakė, kad "Fatah" ketvirtadienį nustatė naujos vyriausybės formavimo principus ir pridūrė, kad vienas postas buvo pasiūlytas "Hamas" šalininkui Mousai el-Zaboutui (Musai Zabutui).

M.el-Zaboutas nebus pirmasis "Hamas" šalininkas, dirbantis palestiniečių ministrų kabinete. Daug metų telekomunikacijų ministru dirbo buvęs šios grupuotės karinio sparno lyderis Imadas al-Fallouji (Imadas Faludžis).

Finansų ministras Salamas Fayyadas (Salamas Fajadas), kuris vadovavo finansų reformai Palestinos savivaldoje ir kurį remia Vašingtonas, turėtų likti savo poste.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.