aA
JAV kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad amerikiečių vadovaujamos pajėgos Afganistane per paskutines tris dienas nukovė 11 Talibano kovotojų. Tuo tarpu vietos pareigūnai pranešė, kad sąjungininkių pajėgoms pavyko apsupti nemažą sukilėlių būrį.
Karys, ginklas
Karys, ginklas
Karo lėktuvai dalyvavo JAV vadovaujamos koalicijos ir Afganistano sausumos pajėgų bendroje operacijoje "Mountain Viper"("Kalnų gyvatė"), sakė atstovas spaudai JAV kariuomenės būstinėje Bagrame, esančiame į šiaurę nuo Kabulo.

"Pranešimų apie koalicijos pajėgų patirtus nuostolius negauta", - sakė jis.

Rugpjūčio mėnesį prasidėjusios operacijos "Mountain Viper" metu ieškoma Talibano kovotojų bei jų sąjungininkų, besislapstančių Uruzgano ir Zabulio provincijose. Nuo operacijos pradžios jau nukauta daugiau nei 100 kovotojų. Dauguma jų žuvo per koalicijos pajėgų karo lėktuvų ir sraigtasparnių atakas.

Kandaharo valstijos pareigūnas savo ruožtu pranešė, kad už 75 km į šiaurę nuo provincijos sostinės esančiame rajone trečiadienį per susirėmimą buvo nukauti trys talibų kovotojai ir suimti du sužeisti jų vadai.

Kol kas neaišku, ar JAV kariuomenė, paskelbusi apie 11 nukautų talibų, į šį skaičių įtraukė ir tris kovotojus, apie kuriuos pranešama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.