aA
Airija lietuvių ir kitų būsimų Europos Sąjungos piliečių prieglobsčio prašymus svarstys prioritetine tvarka. Airijos teisingumo ministerija pranešė, kad nuo kitų metų gegužės 1 dienos ES narėmis tapsiančios 10 Rytų ir Vidurio Europos valstybių, taip pat Rumunija ir Bulgarija yra, laikomos saugiomis šalimis.
Airija
Airija
Iš esmės tai reiškia, kad šių šalių piliečių skundus dėl tariamo diskriminavimo tėvynėje Airija atmes be ilgesnio svarstymo.

Pagal Airijos įstatymus saugiomis yra laikomos tos demokratiškos šalys, kuriose funkcionuoja tarptautinės teisės principus atitinkanti nepriklausoma teisinė sistema.

Saugių valstybių sąrašą yra paskelbusios ir Šveicarija bei Didžioji Britanija. Šveicarija ir Britanija Lietuvą kartu su 40 valstybių įvardijo kaip "saugią", todėl Lietuvos piliečiams šiose šalyse prieglobstį gauti itin sudėtinga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.