aA
Pirmadienį pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi pasieniečiai aptiko likimo valiai paliktą didelį kontrabandinių cigarečių krovinį bei lengvąjį automobilį.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės (MKT nuotrauka)
Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos patruliai Nemuno pakrantėje, ties Šilutės rajono Paleičių kaimu, aptiko lengvąjį automobilį "Audi 100" su lietuviškais registracijos numeriais.

Automobilio salone rasta 18 dėžių įvairių rūšių rusiškų kontrabandinių cigarečių "Tri Korolia" ir "Saint George".

Šalia automobilio gulėjo dar 10 dėžių su tokios pačios rūšies rūkalais. Visos dėžės, kurios, manoma, Nemunu buvo atplukdytos iš Kaliningrado srities, buvo sandariai apvyniotos juoda polietileno plėvele ir apklijuotos lipnia juosta. Iš viso rastos 28 dėžės, kuriose buvo 14 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių.

VSAT atstovų spaudai teigimu, taip supakuotą krovinį dažniausiai gabena vadinamieji "ichtiandrai" - kontrabandininkai su nardymo įranga, kurie paskui save tempia kelias tarpusavyje virve surištas ir į polietileną supakuotas dėžes. Tokius kontrabandinius krovinius pasieniečiai sulaiko ir plukdomus valtimis ar plaustais.

VSAT pareigūnai apie į Lietuvą atplukdytas kontrabandines cigaretes pranešė Rusijos pasieniečiams.

Rūkalai ir automobilis saugomi Pagėgių rinktinėje. Pasieniečiai aiškinasi, kam priklauso upės pakrantėje paliktas lengvasis automobilis.

Tai jau antrasis panašus atvejis per pastarąsias 5 dienas, kai prie sienos su Rusija aptinkami kontrabandiniai kroviniai. Praėjusį ketvirtadienį pasieniečiai Pagėgių savivaldybės ribose, Nemuno pakrantėje, aptiko daugiau kaip 12 tūkstančių pakelių cigarečių, du automobilius ir gelbėjimosi plaustą.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė keturis kartus daugiau į šalį bandytų įvežti kontrabandinių cigarečių - iš viso 1 milijoną 142 tūkstančius pakelių. Didžioji dalis jų gabenama iš Kaliningrado srities.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.