aA
Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga, pirmadienį kalbėdama perpildytuose Siguldos kultūros rūmuose, paragino gyventojus dėl tingulio ar baimės nepraleisti istorinio šanso ir artėjančiame referendume balsuoti už šalies narystę Europos Sąjungoje (ES).
Vaira Vykė-Freiberga
Vaira Vykė-Freiberga
© "Lietuvos žinios"
"Mes ne silpnesni ir ne kvailesni už kitus", - sakė prezidentė, kartu su Suomijos vadove Tarja Halonen dalyvavusi diskusijoje su gyventojais.

V.Vykė-Freiberga priminė, kad kelias į Europos Sąjungą iš šalies "pareikalavo daug aukų ir sunkaus darbo". Prezidentei pradedant eiti pareigas, Latvija turėjo įrodyti ES gebėjimą stiprinti "demokratines struktūras ir ekonomikos pagrindus".

Pasak V.Vykės-Freibergos , rugsėjo 20 dieną Latvijos žmonės turi pasirinkti, ar, kaip kaimyninės tautos, tarti "taip" referendume, ar "padėti tašką po daug metų trukusių derybų".ES mano, kad Latvija pasirengusi stoti į ją, pridūrė prezidentė.

T.Halonen savo ruožtu kalbėjo, kad "drauge mes stipresni, nei kiekvienas paskirai", kad priklausant ES lengviau spręsti savo problemas, negu nebūnant jos nare.

Latvija - paskutinė iš dešimties kandidačių į ES, kuri dar neišsakė savo nuomonės dėl narystės šiame bloke.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.