aA
Lietuvos misija prie Europos Bendrijų (EB) persikėlė į naują būstinę. Pasak misijos vadovo ambasadoriaus Oskaro Jusio, diplomatinė atstovybė persikėlė į darbui geriau pritaikytas patalpas. Misija nuo šiol veiks gerokai erdvesnėse, arti Europos Sąjungos (ES) institucijų esančiose patalpose.
Oskaras Jusys
Oskaras Jusys
© ELTA
Be to, tame pačiame europiniame kvartale veikia ar dar tik kuriasi ir kai kurių kitų dabartinių bei būsimųjų ES valstybių narių atstovybės.

Naujosios misijos patalpos yra pritaikytos darbo susitikimams ir posėdžiams su partneriais iš ES institucijų ir valstybių. Tai, ambasadoriaus teigimu, labai pravers per Lietuvos pareigūnų vizitus: nuo šiol Briuselyje mažiausiai po keturis kartus per metus lankysis Lietuvos vadovai, beveik kiekvieną savaitę atvyksta ministrų ir kitų aukšto rango pareigūnų delegacijos.

Naująją misijos būstinę sudaro trijų pastatų XVIII ir XIX amžiais statytas ansamblis. Šiuos pastatus Lietuvos Vyriausybė 2002 metų vasario mėnesį įsigijo už 30 milijonų litų. Į kainą įskaičiuota statinių rekonstrukcija bei įrengimas su biuro baldais ir organizacine bei ryšių technika. Nekilnojamojo turto rinkos ekspertų vertinimu, jau dabar šio pastato vertė yra padidėjusi maždaug trečdaliu. "Todėl galime sakyti, kad naujoji misijos būstinė - ne tik šio meto būtinybė, bet ir gera investicija į ateitį", - pažymėjo O. Jusys.

Dabar misijoje dirba 42 žmonės. Artimiausiu metu darbuotojų skaičius turėtų padidėti maždaug iki 70. Diplomatinės atstovybės plėtra vyksta atsižvelgiant į darbo apimtį, kuri Lietuvos atstovams tenka pradėjus dalyvauti ES institucijų veikloje.

Misijos vadovas O. Jusys pabrėžia, kad diplomatinės atstovybės būstinė - atvira visuomenei, todėl joje laukiami visi lankytojai, kuriuos domina Lietuvos integracija į ES.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.