aA
Po teismo posėdžio pablogėjus sveikatai, greitosios medicinos pagalbos medikai penktadienį apie vidurdienį į Santariškių klinikas iš artimųjų buto Vilniuje išvežė karo nusikaltimais kaltinamą Aleksandrą Lileikį.
Sunkiai sergantis 93 metų teisiamasis į greitosios pagalbos automobilį buvo nuneštas neštuvais, ant veido jam buvo uždėta deguonies kaukė.

Karo nusikaltimais kaltinamo A. Lileikio sveikatos būklė pablogėjo per Vilniaus apygardos teismo posėdį, kur per vaizdo konferencijos ryšį buvo nagrinėjama jo baudžiamoji byla.

Po 20-ties minučių posėdį teko nutraukti, nes teisiamasis pasijuto blogai ir prie jo budintys medikai nutarė atlikti širdies elektrokardiogramą.

A. Lileikis, pradėjus bylos nagrinėjimą, silpnu balsu atsakė į teisėjo klausimus apie asmens tapatybę - pasakė savo vardą, pavardę bei tai, kad yra gimęs Lietuvoje.

Ligotas teisiamasis proceso metu gulėjo lovoje. Jau pirmosiomis vaizdo konferencijos minutėmis prie A. Lileikio budintys medikai matavo jo kraujospūdį, buvo girdėti dukters žodžiai "tėte, ar jums bloga?".

Dėl prastos sveikatos kaltinamasis negali atvykti į teismą, todėl penktadienį pirmą kartą Lietuvoje teismo posėdyje buvo naudojamasi garso ir vaizdo ryšiu.

Birželio pradžioje paskelbtose medikų išvadose sakoma, kad A. Lileikis gali duoti parodymus, tačiau tai gali sukelti pavojų jo gyvybei.

Per pertrauką atlikus elektrokardiogramą, gydytoja kardiologė reanimatologė teismui pranešė, kad teismo posėdžio tęsti negalima, nes padidėjo A. Lileikio kraujospūdis, jam labai skauda galvą, jis yra mieguistas, jį pykina, ir tokią reakciją greičiausiai sukėlė psichologinė įtampa.

Ekrane buvo matyti, kad lovoje gulinčio teisiamojo kūnas trūkčioja.

Prieš tai ligonio slaugytoja teismui pranešė, kad A. Lileikis negirdi klausimų.

Po medikų paaiškinimo A. Lileikio advokatas Algirdas Matuiza teismui sakė, kad jo ginamojo būklė turėtų įtikinti teismą, jog teismo procesas net ir namuose gali sukelti stresinę ir gyvybei pavojingą situaciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.