aA
Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos (KKSS) pirmininkas ekspremjeras Gediminas Vagnorius neslepia sieksiąs vadovauti naujai kuriamai centro dešinės partijai.
Gediminas Vagnorius
Gediminas Vagnorius

"Teks kandidatuoti (į partijos pirmininkus - BNS). Jeigu organizuoji ką nors, negerai po to būtų pabėgti", - ketvirtadienį BNS sakė G.Vagnorius.

Jo kandidatūrą tvirtino remiąs ir Seimo frakcijos "Viena Lietuva" seniūnas Laimontas Dinius. Kita vertus, jis teigė, kad kandidatus į naujos politinės jėgos lyderius galės kelti bet kuris suvažiavimo delegatas, todėl L.Dinius neatmetė galimybės, kad ir pats dalyvautų pirmininko rinkimuose, jeigu jo kandidatūrą keltų grupė delegatų.

Partijos steigiamąjį suvažiavimą planuoja rengti sausio 23 dieną. "Jeigu kiltų kokių nors techninių kliūčių, jis įvyks savaite vėliau", - BNS sakė L.Dinius.

Naują centro dešinės politinę jėgą planuojama kurti KKSS, frakcijos "Viena Lietuva", nuo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atskilusių skyrių bei kai kurių buvusių Krikščionių demokratų partijos narių pagrindu.

Anot L.Diniaus, į partiją ketina ateiti ir dalis teisininko Kęstučio Čilinsko vadovaujamo visuomeninio judėjimo narių. Tačiau ar į naują organizaciją stotų pats K.Čilinskas, "vienalietuvininkas" abejojo.
"Būsime rimta alternatyva dešiniosioms partijoms", - teigė G.Vagnorius.

Buvęs Tėvynės sąjungos narys G.Vagnorius 1996-1999 metais vadovavo koalicinei konservatorių ir krikščionių demokratų Vyriausybei, tačiau per Rusijos krizę buvo priverstas atsistatydinti.

2000 metų balandį G.Vagnorius buvo pašalintas iš Tėvynės Sąjungos ir įkūrė savo Nuosaikiųjų konservatorių sąjungą. Šiai susijungus su Jaunųjų krikščionių demokratų lyga ir pasivadinus Krikščionių konservatorių socialine sąjunga, G.Vagnorius tapo pastarosios pirmininku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.