aA
Federalinis teisėjas trečiadienį atmetė kaltinimus dviems interneto tiekėjams PSINet ir GTE. Jie buvo kaltinami slapta darytų JAV Ilinojaus valstijos universiteto (ISU) sportininkų aktų nuotraukų platinimu.
ISU futbolo žaidėjai ir kiti atletai buvo slapta filmuojami poilsio ir persirengimo kambariuose, dušuose. Netrukus pradėtos videojuostų ir nuotraukų pardavinėjimas ir demonstravimas įvairiuose tinklalapiuose, kurie priklauso PSINet ir GTE paslaugomis besinaudojantiems klientams.

Teisėjas Charlesas Kocoras jau antrą kartą atmetė kaltinimus šioms kompanijoms.

Pirmąjį kartą byla atmesta nusprendus, jog PSINet ir GTE nėra atsakinga už savo vartotojų svetainių turinį. Antrąjį kartą studentai pakeitė bylos formuluotę, pavadindami abi kompanijas tiesioginiais interneto svetainių ir informacijos, pateikiamos jose, šeimininkais. Teisėjo nuomone, nėra įrodymų, jog informaciją išplatino būtent PSINet ir GTE ir vis tiek leido tęsti tokių tinklalapių egzistavimą.

ISU sportininkai yra vieni iš 200 studentų iš daugiau nei 50 universitetų, kurių “gražios” nuotraukos buvo platinamos seksualinės pakraipos interneto svetainėse.

Be studentų žinios, jie buvo filmuojami tualetuose, dušuose ir persirengimo kambariuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.