aA
Dešimtys žmonių, sutikusių Naujuosius metus „Pramogų banke“ ir „Forum Palace“, neteko paltų ir kailinių. Nukentėjusieji į policijos komisariatus neša pareiškimus iki šiol. Sausio 1-ąją buvo kalbama apie maždaug 40 dingusių paltų, o pirmadienį jau užfiksuota daugiau nei 80 pareiškimų. Pareigūnų manymu, šis skaičius dar didės.
Naujametę naktį Vilniaus klubuose dingusių paltų skaičius vis didėja
© AFP/Scanpix

Vilniaus 1 policijos komisariate sausio 4-ąją pareiškimų skaičius dėl „Forum Palace“ pavogtų paltų ir kailinių priartėjo prie 70.

Komisariato viršininkas Kęstutis Skendelis DELFI sakė, jog skirstantis svečiams rūbinėje buvo didelė netvarka, rūbininkai nesugebėjo aptarnauti plūstelėjusios minios ir žmonės pradėjo paltus imti patys.

Pareigūnų manymu, kai kurie žmonės paprasčiausiai suklydo ir pasiėmė svetimus drabužius, tačiau neabejojama, kad sumaištimi pasinaudojo ir vagys, čiupę brangesnius paltus bei kailinius.

Pasak K. Skendelio, „Forum Palace“ už šį chaosą rūbinėje neatsako – renginį organizavo kita bendrovė, išsinuomojusi patalpas. Šventės organizatoriai turėjo pasirūpinti ir tvarka rūbinėje. Tą patį tvirtino ir „Forum Palace“ atstovė, patarusi kreiptis į renginio organizatorių bendrovę „Ogrė“. Tačiau su šios bendrovės atstovais pirmadienį pasikalbėti nepavyko.

Vilniaus centre esančio „Nesė pramogų bankas“ vadovė Jurgita Valionienė taip pat teigė, jog patalpos buvo išnuomotos. Naujųjų sutiktuves čia organizavusios bendrovės „Metropolitan group“ projektų vadovas Julius Šerėnas DELFI sakė, jog nesitikėta tokio didelio žmonių antplūdžio. Prie rūbinės susidarė didžiulė eilė, todėl buvo pastatytos drabužių kabyklos. „Išgėrę žmonės ir supainiojo paltus. Taip ir gavosi, kad keleto drabužių svečiai nerado“, - teigė J. Šerėnas.

„Pramogų bankas“ yra 3 komisariato teritorijoje. Jo viršininkas Donatas Malaškevičius DELFI sakė, jog pirmadienį apie pietus komisariatas jau buvo gavęs pareiškimus dėl 16 prarastų paltų ir kailinių. Dalis šventės svečių buvo atvykę iš kitų miestų ir kreipiasi į savo teritorinius komisariatus, o šie pareiškimus perduoda į Vilnių. Todėl manoma, kad 3 komisariatas tokių pareiškimų dar gaus. „Rūbininkai nesukontroliavo paltų atsiėmimo. Ten buvo grūstis. Kai išeidinėjo paskutinieji svečiai, jokių paltų jau nebuvo likę“, - sakė komisariato viršininkas.

Pasak D. Malaškevičiaus, kol kas tik vienas vyras pranešė, jog pasibaigus didžiosioms šventėms pastebėjo „Pramogų banke“ apsirengęs svetimu paltu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.