aA
Seulo gyventojai pirmadienį kovojo su smarkiausiu per pastaruosius 70 metų snygiu - dėl beveik 30 centimetrų storio sniego dangos oro uostuose buvo atšaukti skrydžiai, o Pietų Korėjos sostinės gatvėse sutriko eismas.
Seulas kovoja su smarkiausiu per 70 metų snygiu
© Reuters/Scanpix

Pirmadienį apie 1 val. vietos (sekmadienį 18 val. Lietuvos) laiku prasidėjusi pūga buvo smarkiausia Korėjos pusiasalyje nuo meteorologinių stebėjimų pradžios 1937 metais. Snygis nesiliovė iki vėlyvos popietės, pranešė Pietų Korėjos meteorologijos tarnyba.

Į vakarus nuo Seulo esantis Gimpo tarptautinis oro uostas atšaukė 224 skrydžius ir atnaujino darbą tik pirmadienio popietę, pranešė jo atstovas Choi Choon-ja (Čoi Čundža).

Inčono tarptautiniame oro uoste, esančiame už 70 kilometrų į pietvakarius nuo Seulo, buvo atšaukta daugiau nei 20 skrydžių į Kiniją, kuri taip pat nukentėjo nuo šios stichijos. Taip pat buvo atidėti daugiau nei 100 skrydžių į kitus regionus, sakė oro uosto pareigūnas Kang Soo-kyungas (Kang Su-kjungas).

Gatves padengus sniegui ir ledui, Seule ir jo apylinkėse sutriko eismas, o daugelis žmonių beviltiškai mėgino įsisprausti į sausakimšus metropoliteno traukinius, kad suspėtų į darbą. Valyti sniego į sostinės gatves buvo pasiųsta apie 3 600 darbininkų.

Viena Seulo centre dirbanti sumuštinių pardavėja sakė 9 val. pradėjusi valyti sniegą gatvėje prie savo furgono ir plušėjusi visą dieną.

"Snygis buvo nesiliaujantis", - sakė 53 metų Moon In-ja (Mun Indža), kurios plaukai buvo apkibę sniegu.

Moteris sakė nedrįsusi po pietų važiuoti į savo namus kitame Seulo rajone. "Jeigu dabar negalėsiu vairuoti, galiu likti ir valyti gatvę čionai", - pridūrė ji.

Pekine per vieną dieną prisnigo daugiausiai nuo 1951 metų sausio

Pekinas pirmadienį taip pat intensyviai valė gatves po savaitgalį siautusios pūgos.

Pasak Kinijos nacionalinio meteorologijos centro, sekmadienį miesto centre sniego dangos storis buvo apie 8 centimetrus.

Kinijos valstybinė žiniasklaida citavo meteorologų pranešimus, jog sostinėje per vieną dieną prisnigo daugiausiai nuo 1951 metų sausio.

Šiauriniame Čangpingo mieste, esančiame netoli Didžiosios kinų sienos, prisnigo daugiau nei 20 centimetrų.

Sekmadienį dėl snygio Pekino oro uoste buvo atšaukta arba vėlavo šimtai reisų.

Sostinėje ir netoli jos esančiame Tiandzino uostamiestyje buvo atšauktos pamokos pradinėse ir vidurinėse mokyklose. Pristigus sniego valymo mašinų, į Pekino gatves buvo pasiųsti daugiau nei 300 tūkst. žmonių, kurie darbavosi kastuvais ir šluotomis.

Pareigūnai rūpinosi, kad nuo sniego svorio neįgriūtų pastatų stogai ir neįvyktų didelės autoavarijos, tačiau pirmadienį pranešimų apie tokius incidentus nebuvo gauta, nurodė Kinijos valstybinė naujienų agentūra "Xinhua".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.